www.Antmania.pl

Forum hodowców mrówek - www.antmania.pl
Teraz jest Wt sty 16, 2018 9:08 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N lis 06, 2016 4:26 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lis 18, 2015 5:15 pm
Posty: 40
Lokalizacja: ...
Ciągle w budowie. Wymiary 60x24 cm


Załączniki:
14971279_1169010206517055_604147519_n.jpg
14971279_1169010206517055_604147519_n.jpg [ 119.58 KiB | Przeglądane 910 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lis 06, 2016 4:55 pm 
Offline

Dołączył(a): Cz lis 12, 2015 9:32 pm
Posty: 213
Właśnie buduje podobne :) też takie w bloczku, ale komory będą bardziej zróżnicowane - nie boisz się że przegryzą się?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lis 06, 2016 5:01 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lis 18, 2015 5:15 pm
Posty: 40
Lokalizacja: ...
Wszystko oklejone jest taśmą więc będę miał czas na reakcję. Nie wprowadzę tam ogromnej koloni więc raczej nie będą próbowały się przegryźć.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lis 06, 2016 8:19 pm 
Offline

Dołączył(a): So lip 23, 2016 10:56 pm
Posty: 38
Lokalizacja: Deszczowa kraina/Belfast
Widzę, że nie jestem jedynym dłubiącym w betonie w niedzielny wieczór ;-) Taki kształt komór mi się nie podoba, ale to jest rzecz gustu, a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje :-P

Ja walczę z moim dla wścieklic, wymiary 22x22cm. Wytrwałości życzę.
Obrazek

_________________
Pytania
Dziennik


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: N lis 06, 2016 9:07 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lis 18, 2015 5:15 pm
Posty: 40
Lokalizacja: ...
Dziękuje i nawzajem.
Poniżej zdjęcie już skończonych komór.Jutro zajmę się robieniem połączeń miedzy nimi


Załączniki:
14997108_1169247913159951_1651012324_n.jpg
14997108_1169247913159951_1651012324_n.jpg [ 49.68 KiB | Przeglądane 867 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lis 07, 2016 10:30 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 04, 2010 10:18 am
Posty: 1170
Lokalizacja: Ustrzyki Dolne
aaaa powiedz mi jak tak równo wyciąłeś komory ? Ja zawsze jak dłubie to komory są postrzępione.

_________________
https://www.facebook.com/Hodowla-mrowka ... 395188074/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lis 07, 2016 10:39 am 
Offline

Dołączył(a): Śr lis 18, 2015 5:15 pm
Posty: 40
Lokalizacja: ...
Wszystko najpierw wyrysowane przy linijce a później razem z ojcem na zmianę dłutem i młotkiem dłubaliśmy.Osobiście myślę że to raczej wprawa ojca.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pn lis 07, 2016 10:43 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 04, 2010 10:18 am
Posty: 1170
Lokalizacja: Ustrzyki Dolne
Ja też własnie robię to dłutem, albo śrubokrętem płaskim. Ale to u mnie szału nie ma, zawsze są jakieś odłamki. Chyba, że pod jakimś innym kątem to robicie.

_________________
https://www.facebook.com/Hodowla-mrowka ... 395188074/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt lis 11, 2016 5:10 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lis 18, 2015 5:15 pm
Posty: 40
Lokalizacja: ...
Z drobnymi problemami zbliżam się do końca


Załączniki:
15033573_1173983429353066_1248382253_n.jpg
15033573_1173983429353066_1248382253_n.jpg [ 61.28 KiB | Przeglądane 775 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt lis 11, 2016 5:23 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 04, 2010 10:18 am
Posty: 1170
Lokalizacja: Ustrzyki Dolne
Jak dla mnie wielki plus za estetykę ;) Aż sam muszę spróbować się pobawić w " rycie "

_________________
https://www.facebook.com/Hodowla-mrowka ... 395188074/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt lis 11, 2016 5:36 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lis 18, 2015 5:15 pm
Posty: 40
Lokalizacja: ...
Jednak nie obło się bez nierówności.Fakt że są małe ale i tak szkoda.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: Pt lis 11, 2016 6:20 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 04, 2010 10:18 am
Posty: 1170
Lokalizacja: Ustrzyki Dolne
Zawsze możesz jak mnich, spokojnie, delikatnie, z cierpliwością papierem ściernym przejechać :D

_________________
https://www.facebook.com/Hodowla-mrowka ... 395188074/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: So lis 12, 2016 1:36 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr cze 29, 2016 3:08 pm
Posty: 105
Lokalizacja: Łódź
mrowkarz napisał(a):
Ja też własnie robię to dłutem, albo śrubokrętem płaskim. Ale to u mnie szału nie ma, zawsze są jakieś odłamki. Chyba, że pod jakimś innym kątem to robicie.

Polecam większe kawałki odłupywać śrubokrętem czy czymkolwiek, a potem jak już zbliżasz się do granicy danej komory to w dłoń jakiś pilniczek i delikatnie wygładzać. Ytong nie jest taki twardy, w dodatku porowaty, więc pilnikiem nie jest ciężko. A może masz materiał jakiś stary, przeleżały?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL